Маникюр с гел лак
Блог | Новини

Защо маникюрът поражда увереност?

Страдате ли от липса на увереност?

Това чувство обикновено следва определена крива. Какво означава това?

Уверени сме, когато някой ни направи комплимент или ни похвали, когато сме постигнали малка или голяма лична победа, когато сме изпълнили задачите си за деня, когато сме доволни от среща или разговор, или просто когато сме имали един наистина страхотен ден!

Но увереността не се задържа постоянно. Тя расте или намаля по сила, въпреки че ни се иска да не ни напуска никога.

Случва ли ви се, докато сте на маникюр в салона, да се замисляте как малките, но значими за нас неща в живота ни носят самоутвърждение?

Едно от тези неща, едновременно в категория „Удоволствия“, но и в категория „Грижа за себе си“, е точно под носа ни: маникюрът.

Как маникюрът поражда увереност?
Красивият маникюр повдига самочувствието и настроението

Как една обикновена процедура по почистване и лакиране на ноктите може напълно да трансформира начина, по който се възприемаме и чувстваме всеки ден?

Ето няколко причини, поради които страхотният маникюр ни кара да се чувстваме прекрасни и уверени:
Ако изглеждаме добре, се чувстваме добре. 

Дори и с разчорлен кок на главата, долнище и развлечена тениска, когато погледнем десетте си идеално лакирани пръста, вече сме едно ниво напред в самооценката си.

Когато се чувстваме красиви, мислим позитивно, действаме целенасочено и излъчваме добра енергия. За разлика от перфектната прическа и елегантните ни дрехи, маникюрът се задържа много повече от ден.

Кара ни да се чувстваме влиятелни и повдига настроението. 

Ако сте от активните хора, които се раздават и повече мислят за другите, отколкото за себе си, моментите, в които решите да отидете на маникюр, са откраднати само за вас.

Те са моменти на разумен егоизъм, време, в което да се възнаградите и помислите за себе си. Това ви кара да се чувствате специални, елегантни и като че ли можете да постигнете всичко – било то в професионален или личен план – интервю за работа, презентация, първа среща.

Обикновено предшества важни събития. 

Много от нас ходят на маникюр предимно за специални събития. Всеки маникюрист може да потвърди какво се случва с графика на салона около празниците и летните отпуски.

Ако можем да си позволим да пътуваме, да празнуваме, а и да се поглезим с красив маникюр преди това, значи сме щастливки!

Удоволствието да се погрижиш за ръцете си често е и вътрешно удовлетворение от израстване, прогрес, вътрешна метаморфоза, която намира външен израз.

Маникюристът като психолог. 

Салоните са място за психотерапия. Всеки маникюрист знае това. Дамите, които са попадали на професионалист, който едновременно с качествена услуга, съумява да изслуша грижите и споделянията на своя клиент, са късметлийки. 

Много от нас са усещали момент на емпатия и интимност, в тези 1-2 часа, когато имаме възможност да се отпуснем и споделим емоционалния си свят с друга жена, която има сходни терзания или няма такива, но ни разбира. 

Жените се различават от мъжете по много неща.

Особено различие имаме в начина на комуникация помежду си. Ние говорим за чувства, взаимоотношения, емоции, мода, пазаруване. Ние имаме потребност да общуваме, да сме в група с други жени и да споделяме вълненията си.

Психологията в салона се отнася за всеки един вид грижа, която полагаме за тялото и духа си – нова книга, масаж, маникюр, прическа, медитация.

Подарете си време, а после се поздравете и си благодарете за това. Създайте тези навици, заслужавате ги! 

Разбира се, ходенето на маникюр не разрешава проблемите ни, но въздейства на самочувствието, като учудващо дава перспектива върху самооценката ни.

Ако искате да напомпите увереността си, ви предизвикваме да помислите за малките неща в живота ви, които ви карат да се усмихвате и наистина да повярвате в себе си.

Придържайте се към тях и ще видите, че промяната е напълно възможна. 

Искаш ли да получаваш нови известия за статии, новини и промоции?
Абонирай се за блога за маникюр на Noktoplastika.Net

Четете още

Вашият коментар