Маникюр с гел лак
Блог | Новини Статии

Защо маникюрът поражда увереност?

Страдате ли от липса на увереност?

Това усещане обикновено следва определена крива. Какво означава това?

Защо маникюрът поражда увереност?

Уверени сме, когато някой ни направи комплимент или ни похвали. Когато сме постигнали малка или голяма лична победа, когато сме изпълнили задачите си за деня.

Когато сме доволни от среща или разговор, или просто когато сме имали един наистина страхотен ден!

Случва ли ви се, докато сте на маникюр, да се замисляте как малките, но значими за нас неща в живота, ни носят самоутвърждение?

Едно от тези неща, едновременно в категория „удоволствия“, но и „грижа за себе си“, е точно под носа ни: маникюрът.

Как маникюрът поражда увереност?
Красивият маникюр повдига самочувствието и настроението

Как една обикновена процедура по почистване и лакиране на ноктите може напълно да трансформира начина, по който се възприемаме и чувстваме всеки ден?

Ето няколко причини, поради които страхотният маникюр ни кара да се чувстваме прекрасни и уверени:

Ако изглеждаме добре, се чувстваме добре. 

Дори и с разчорлен кок на главата, долнище и развлечена тениска, когато погледнем десетте си идеално лакирани пръста, вече сме едно ниво напред в самооценката си.

Когато се чувстваме красиви, мислим позитивно, действаме целенасочено и излъчваме добра енергия.

За разлика от перфектната прическа и елегантните ни дрехи, маникюрът се задържа много повече от ден.

Кара ни да се чувстваме влиятелни и повдига настроението. 

Ако сте от активните хора, които повече мислят за другите, отколкото за себе си, моментите за маникюр, са откраднати само за вас.

Те са време, посветено на разумен егоизъм. Време, в което да се възнаградите и помислите за себе си.

Това ви кара да се чувствате специални, елегантни и като че ли можете да постигнете всичко – в професионален или личен план – интервю за работа, презентация, първа среща.

Обикновено предшества важни събития. 

Много от нас ходят на маникюр само преди специални събития. Всеки маникюрист може да потвърди какво се случва с графика на салона около празниците и летните отпуски.

Ако можем да си позволим да пътуваме, да празнуваме, а и да се поглезим с красив маникюр преди това, значи сме щастливки!

Удоволствието да се погрижиш за ръцете си често е и вътрешно удовлетворение от израстване, прогрес, вътрешна метаморфоза, която намира външен израз.

Маникюристът като психолог. 

Салоните са място за психотерапия. Всеки маникюрист знае това. Дамите, които са попадали на професионалист, който едновременно с качествена услуга, съумява да изслуша грижите и споделянията на своя клиент, са късметлийки. 

Много от нас са усещали момент на емпатия и интимност, в тези 1-2 часа, когато имаме възможност да споделим емоционалния си свят с друга жена, която ни разбира. 

Жените се различават от мъжете по много неща.

Особено различие имаме в начина на комуникация помежду си. Ние говорим за чувства, взаимоотношения, емоции, мода, пазаруване.

Ние имаме потребност да общуваме, да сме в група с други жени и да споделяме вълненията си.

Психологията в салона се отнася за всяка грижа, която полагаме за тялото и духа си – нова книга, масаж, маникюр, медитация.

Подарете си време, а после се поздравете и си благодарете за това. Създайте тези навици, заслужавате ги! 

Разбира се, ходенето на маникюр не разрешава проблемите ни, но въздейства на самочувствието, като учудващо дава перспектива върху самооценката ни.

Ако искате да напомпите увереността си, помислете за малките неща в живота, които ви карат наистина да повярвате в себе си.

Придържайте се към тях и ще видите, че промяната е напълно възможна. 

Четете още