Термо гел лак
Статии

Какво трябва да знаем за термо гел лака?

Този сезон омбре маникюрът (преливка или смесването на два и повече цвята) продължава да е модерен.

Преди година-две много производители на гел лакове създадоха достъпен за всеки продукт, който да предлага „автоматично“ този ефект, като използваха разликата в температурата на тялото с външната среда, а именно термо гел лак

Какво представлява термо гел лакът?

  1. Това е гел лак като всеки друг. Използва се с база и топ.
  2. Преди да закупите даден цвят, уверете се, че харесвате и двата нюанса, които се получават при смяната. Как може да стане това? В онлайн магазина ни можете да видите снимки на всички цветове и нюансите, в които преминават със смяната на температурата. На живо във физическия ни магазин разполагаме с палитра, на която можем да демонстрираме.
  3. Колкото по-дълги са ноктите, толкова по-отчетлив е ефектът. Дългите естествени нокти са идеалният случай за най-видим и красив ефект. По този начин непрекъснато се преливат и двата цвята, защото ноктите до „усмивката“ са в един цвят заради топлината на тялото, а свободният край преминава в другия цвят, тъй като там вече температурата е по-хладна.
  4. Можете да използвате 2-3 слоя термо гел лак. Добавянето на 2-3 слоя термо гел лак не променя ефекта и свойствата му. Просто нанесете база за гел лак, след това – два слоя термо и запечатайте с топ. Още при полимеризирането в лампата ще забележите как се сменя цветът.
  5. Съхранявайте разумно. Никога не съхранявайте гел лаковете и геловете си за изграждане на директна слънчева светлина или близо до UV/LED лампата си. В своята същина тези продукти са фотополимери, които се втвърдяват точно от такава светлина. Ако се чудите защо гел лакът е станал гъст или на „парцали“, навярно не сте съобразили къде поставяте шишенцата. В тъмен шкаф е идеалният случай. Същото важи и за четките, между другото.

Разгледайте палитрата с термо гел лакове и полигел на Rosalind.

Още по темата:

Четете още