Акрилна система за ноктопластика с акрил
Блог | Новини Статии

Акрилна система за нокти

Какво е нужно за акрилна ноктопластика?

Съществуват различни системи за изграждане и укрепване на нокти и съответстващи им продукти, с чиято помощ се случва това.

Неотдавна написахме статия за приликите и разликите между ноктопластика с гел (гел система) и ноктопластика с акрил (акрилна система). Вижте повече тук.

Това са най-разпространените системи от продукти и методи за удължаване на маникюра, като всеки маникюрист или любител избира кое е най-удачно за него, от гледна точка на издръжливост, ефективност, цена, рентабилност, бързина на работа, качество и др.

Продукти за акрилна система за нокти (т.е. от една марка и напълно съвместими помежду си):

  • дехидратор – премахва излишната вода от ноктите
  • праймер – с изцедена четка, не докосва кожата, съхне на въздух
  • акрилна пудра – прахообразен полимер, който се свързва с мономера
  • акрилен мономер – течността, която активира акрилната пудра, съхне на въздух, силно летлив

Какво представлява акрилната ноктопластика?

Акрилната ноктопластика се отличава с употребата на два основни продукта:

Как се работи с акрилна пудра и акрилен мономер?

Най-просто казано, пудрата се смесва с течността до получаване на полутечна маса, която нанасяте върху подготвените нокти, с цел да ги укрепите или удължите.

Тази методика не изисква полимеризиране на продуктите в UV/LED лампа, тъй като те изсъхват и се втвърдяват на въздух.

Подробна информация за работата с акрилния мономер и пудрата вижте тук.

Гледайте в учебния клип как точно да направите ноктопластика с акрил:

Ноктопластика с удължители или с хартиени форми?

Начинаещите маникюристи и любители често започват опитите си с удължители, тъй като оформянето на свободния край е по-лесно. Тук, обаче, е важно да изтъкнем основния проблем при ноктопластиката с удължители.

Съществува риск от недобро залепяне на удължителя към естествения нокът, откъдето в пролуките прониква вода и възникват условия за развитие на гъбични и други инфекции.

Най-лошото в случая е, че човек може да разбере за това едва когато е твърде късно – след няколко седмици – при поддръжка или при свалянето на ноктопластиката.

Затова ние горещо препоръчваме, още с първите си опити за изграждане на нокти, да свикнете да работите с хартиени форми.

Да, изграждането и архитектурата е малко по-трудно в началото. Обаче! И като консуматив излиза по-рентабилно, и e идеалният здравословен вариант за ноктите!

Ноктопластика в домашни условия?

Неведнъж сме казвали, че експериментите у дома граничат с експерименти със здравето. Със сигурност финансовото предимство е основният мотив на дамите, които сами се грижат за маникюра си.

Но не само! Липсата на свободни часове, понякога арогантно отношение на маникюристите, или не дотам добрите резултати в салона мотивират все повече хора да се научат сами да правят ноктопластика и гел лак у дома.

Това често крие рискове от лоша техника поради липса на опит, знания за методите, недобър избор на подходящите продукти за маникюр и др.

Това, което ние ви съветваме, е да не спирате да търсите своя маникюрист и да се насладите на тези часове в салона – само за вас.

В случай, че се наложи да оправите счупен нокът или повреден гел лак, можете да набавите продукти за целта, но оставете апаратния маникюр, педикюра и ноктопластиката на специалистите.

И все пак, ако сте решени да се научите или да сте информирани, четете тук – как да направите ноктопластика у дома.

И още каква система да изберете – гелова или акрилна?Повече тук.

Четете още